Paleo voor Beginners

Paleo voor Beginners

door Elke Gunst, gezondheidscoach en oprichter Paleo.be

Wil jij graag …

 • voor eens en altijd je overbodige kilo’s kwijt?
 • tomeloze energie?
 • komaf maken met kleine en grote gezondheidsklachten?
 • weten wat jouw lichaam écht nodig heeft?


Dan is Paleo iets voor jou! In dit boek leer je wat Paleo is,
waarom het werkt en vooral hoe JIJ het kan toepassen in JOUW drukke leven.
We voorzien je bovendien van 69 heerlijke recepten met alledaagse ingrediënten,
geschikt voor zowel beginnende als ervaren koks.

Wat mag je verwachten van Paleo voor Beginners?

Dit boek heet “Paleo voor beginners ” en dat is precies wat je mag verwachten: geen technische termen, niet te veel wetenschap, maar toch precies genoeg uitleg over het wat en waarom van Paleo zodat je snapt waarom dit zo goed is voor jouw lichaam.

Na enkele korte hoofdstukken “theorie” gaan we heel snel aan de slag met praktische tips zodat je leert hoe je Paleo kan toepassen in jouw drukke leven op een smakelijke en makkelijke manier, zonder afzien.

Wat is Paleo?

Waar komt Paleo vandaan? Wat zijn de regels van Paleo? Welke voordelen mag je verwachten?

Niet Vullen … maar Voeden!

In dit hoofdstuk lees je waarom bepaalde voedingsmiddelen niet Paleo proof zijn, en waarom je anderen des te harder nodig hebt. Maar: zonder al wetenschappelijke blabla, beloofd 😉

Paleo koken: praktische tips

Hoe stel je een Paleo maaltijd samen? Wat met snacks? Zijn er vervangingen voor pasta, kaas, brood, …?

Hoe begin je eraan?

Je krijgt van mij een concreet stappenplan om te doorlopen. Daarna ben je klaar om te starten met Paleo!

Wat als je het moeilijk hebt?

Nieuwe gewoontes, dat loopt weleens fout. Wat als je niet de gewenste resultaten boekt? Dit hoofdstuk zet je opnieuw op de goede weg!

Paleo in je leven

In dit hoofdstuk leer je hoe je Paleo kan toepassen in je leven op lange termijn. We kijken ook even naar de andere aspecten van Paleo naast voeding, denk maar aan stress, slaap en beweging.

Dit boek is precies wat ik nodig had om meteen te starten met Paleo! Met Elke’s tips kon ik snel aan de slag en ik weet dat mijn slaagkansen nu hoger zijn dan ooit tevoren.

Stefanie

Proeflezeres

Niet vullen, maar voeden!

Je bent wat je eet. Een cliché, maar het klopt wel. Eet je voornamelijk lege calorieën en schadelijke ingrediënten: dan wordt je steeds dikker en voel je je slechter.

Eet je gezonde voeding, dan slank je af en ga je weer stralen. Simpelweg omdat je lichaam betere bouwstenen krijgt. In dit boek leg ik je uit hoe je je lichaam zo kan voeden dat het vanzelf z’n optimale gewicht bereikt.

De ideale startersgids

Je mag nog zo goed weten wat er gezond is, als je niet weet hoe je je gewoontes moet aanpassen, of hoe je er moet aanbeginnen, dan ga je nooit succes hebben.
Dit boek geeft jou een handig stappenplan om snel te starten met Paleo. Samen werken we aan jouw motivaties en struikelblokken. Ik help je met het opstellen van een weekmenu en de boodschappen en nog veel meer.

Wat mag je verwachten van de Paleo voor Beginners recepten?

Makkelijk, snel en écht genieten!

Gezond en lekker eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Onze recepten zijn echte dagelijkse kost: niet ingewikkeld, of heel veel werk, maar wel met heel veel smaak.

En ze zijn ook geschikt voor beginnelingen: we leggen elke stap nauwgezet uit, zodat jouw maaltijd even lekker is als wat je op de foto ziet!

Voor élke gelegenheid

Je vindt in het boek niet alleen recepten voor de doordeweekse dag, maar ook aperitiefhapjes en desserts, zodat je ook op een etentje een leuke Paleo maaltijd op tafel kan zetten.

Daarnaast hebben we ook gezorgd voor enkele snackreceptjes, voor het geval je honger zou hebben tussen twee maaltijden door.

De recepten bevatten heel wat seizoensgroenten, zodat je dit boek het hele jaar rond kan gebruiken: winter, lente, zomer of herfst: in dit Paleo voor Beginners vind je altijd inspiratie!

Eenvoudige ingrediënten

Doorheen de recepten maken we geen gebruik van exotische ingrediënten, maar koken we net met hele gewone ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Ook in de keuken heb je geen speciaal materiaal nodig, zolang je potten en pannen, een oven en een goed mes bezit kan je hiermee aan de slag.

We geven je bovendien ook uitleg over de meest gebruikte ingrediënten, waar je (goedkoper) boodschappen kan doen en welk keukenmateriaal je nog net wat efficiënter kan maken in de keuken. Want tijd en geld besparen, dat willen we allemaal wel, toch?

Wat is Paleo?

Paleo eten houdt in dat we terug gaan eten zoals onze voorouders dat deden. We eten dus veel vlees, vis, eieren, groenten, fruit, noten en zaden zodat we zoveel mogelijk nuttige voedingsstoffen binnenkrijgen.

We vermijden daarbij dus ook lege en/of schadelijke ingrediënten zoals granen, toegevoegde suikers, zuivel en alcohol.

We focussen op natuurlijke voeding die ons gezonder maakt.

Gezonde voeding is echter niet voor iedereen hetzelfde, en volgens mij is Paleo vooral een startpunt dat je kan gaan gebruiken om te kijken wat werkt voor jou, een experiment op jezelf dus.

Naast voeding omvat Paleo ook een aantal lifestyle-factoren zoals stress, slaap, spelen, bewegen, sporten, lichaamsverzorging, … die ook ter sprake komen in het boek.

Paleo is iets voor jou als …

 • … je spijsvertering niet helemaal goed loopt en je last hebt van maagkrampen, onregelmatige stoelgang, galklachten, gasvorming, maagzuur en buikpijn.
 • … je vaak moeilijk in slaap valt, of onrustig slaapt.
 • … je je vaak lusteloos, somber of moe voelt.
 • … je onmogelijk twee uur zonder een snack of maaltijd kan.
 • … je veel voedselintoleranties en allergieën hebt.
 • … je over- of ondergewicht hebt.
 • … je je moe voelt na het eten.
 • … je last hebt van acné, psoriasis, wratten, rosacea, eczeem, dauwworm of andere huidaandoeningen.
 • … je haar uitvalt, afbreekt, dof wordt of je last hebt van roos of andere hoofdhuidproblemen.
 • … je mondproblemen hebt zoals gaatjes in je tanden, aften, overmatig tandsteen, rood tandvlees.
 • … je kampt met hoofdpijn, gewrichtspijnen, ontstekingen, spierpijn, onvruchtbaarheid of een auto-immuunziekte.

Herken jij jezelf in 1 of meer van deze symptomen? … Dan is Paleo iets voor jou!

Niet vullen, maar voeden!

Vele voedingsmiddelen in het Westerse patroon doen niet veel meer dan ons lichaam vullen. Om goed te functioneren, moet je lichaam echter gevoed worden met zoveel mogelijk (verschillende) voedingsstoffen. Dat zijn enerzijds de macronutriënten zoals koolhydraten, proteïnen en vetten (ja, ook koolhydraten!) en anderzijds micronutriënten zoals vitamines en mineralen.

Met dit Paleo boek wil ik je helpen om zoveel mogelijk maaltijden weer écht voedend te maken. Zo krijgt je lichaam echte bouwstoffen waarmee het aan de slag kan om een stralende huid te creëren, je spijsvertering vlot te laten verlopen, je lekker te laten doorslapen ’s nachts, en… zodat je het overtollige vet kan loslaten – ZONDER ooit honger te lijden.

Yep, dat lees je goed. Je kan écht gezonder, slanker en energieker worden door elke dag lekker te eten, zonder honger te hebben. Het is niet voor niets dat ik Paleo steeds opnieuw het ideale dieet voor échte Bourgondiërs noem.

… Een kijkje in de recepten …

Paleo voor Beginners

24,95

 • Alles wat je moet weten om te starten met Paleo
 • 69 heerlijke recepten met simpele ingrediënten